דף הבית חיים חיוניים בלי גבול

חיים חיוניים - הם עשו זאת!

ניהול חיים במצבים כרוניים נשמע לפעמים כמו סיסמא.

 

רובנו חיים במחשבה שכאשר מתווספת לחיינו מגבלה או מחלה כרונית אנחנו לא יכולים יותר לעשות את מה שרצינו. אין ביכולתנו לתרום לעצמנו ולסובבים אותנו. משהו עוצר אותנו.

 

הסיפורים הבאים מספרים שישנם אנשים שפעלו ופועלים בעולם. רובם ידועים מספיק בשל תרומתם לאנושות בתחומי מחקר, אמנות, מדע, חינוך וחברה.

הם החליטו שהמגבלה שנוספה לחייהם לא תהווה גורם מעכב. לפעמים אפילו תהפוך לגורם מדרבן להוציא אל הפועל, כמה שיותר מהר, את חלומותיהם ולהביא תועלת ותרומה לעצמם ולסובבים אותם.

 

קיים סיכון מסוים כשמביאים דוגמא של אנשים שחיו מעל ומעבר למגבלה.
הסיפורים הללו עשויים לעורר השראה, כמובן, אך גם עלולים לגרום לדיכאון

 

אחרי הכל, נראה שהאנשים האלה התברכו במשהו – התמזל מזלם והם עוסקים בתחום שהם מוכשרים בו ואוהבים לעסוק בו. בקלות אפשר לייחס את ההצלחה למזל.
מובן שיש אנשים 'שהיה להם מזל', הם מצאו את מושא תשוקתם ואף מצאו את הדרך לעסוק בו.

 

דברים טובים ורעים קורים לכולנו. חיינו אינם מעוצבים על-פי מה שקורה לנו, אלא על פי גישתנו למה שקורה לנו.

כולנו יוצרים ומעצבים במידה רבה את מציאות חיינו. מי שמחכה סתם כך שדברים טובים יקרו לו אבן נזקק למזל בכדי שיתרחשו.

 

כל האנשים שסיפוריהם מובאים כאן פעלו נמרצות כדי להיות בני מזל.
היה בהם צירוף של גישה והתנהגות שהובילו אותם להזדמנויות מסויימות ונסכו בהם בטחון שאיפשר להם לנצל את ההזדמנויות הללו.

האנשים הללו נוסכים בנו השראה ומעוררים בנו התפעלות מהיכולת האנושית, הם פוקחים את עינינו להבחין באפשרויות חדשות ומלבּים את שאיפותינו שלנו. הם עשויים להניע אותנו ללכת בעקבותיהם ולפעול כמותם בחיינו,
להקדיש את עצמנו לשירות הציבור, למחקר, לשבירת מחסומים או להפחתת עוולות.

 

אלפרד אדלר (הפסיכולוג הנודע) אמר ש"ייחודיות האדם תמיד תהיה תלויה ביכולת שלו לתרום לאחרים ולסביבה ובכך לעצמו"

כל אחד ואחת מאיתנו מיוחד וייחודי - כל מה שנחוץ הוא להוציא את זה לפועל עם ולמרות המגבלות שלנו.

 

"כל מה שאדם יכול להיות חובה עליו להיות, אם בסופו של דבר ברצונו לחיות עם עצמו בשלום" (אברהם מסלו)


 



סטיבן הוקינג (Stephen Hawking) - גדול הפיזיקאים וחולה ב-ALS
סטיבן הוקינג | חיים חיוניים בלי גבוללאורך כל ההיסטוריה האנושית ניסו חוקרים ומדענים להבין כיצד נוצר היקום. סטיבן הוקינג הוא אחד מגדולי האסטרופיזיקאים העוסקים בנושא.

הוקינג חולה ב-ALS כבר 45 שנים. הוא הביס כל תחזית רפואית שניתנה לחולים במחלה זו. משותק בכל גופו הוא ממשיך וחוקר, מנסח תיאוריות ומרצה בכל רחבי העולם.

 

"אני משתדל לחיות חיים רגילים ככל האפשר ולא להתגעגע לדברים שהמצב שלי מונע ממני לעשות"

עוד על סטיבן הוקינג ...
 
פרידה קאלו (Frida Kahlo) - ציירת וחולת פוליו ופיברומיאלגיה פוסט-טראומתית
פרידה קאלו | חיים חיוניים בלי גבולפרידה קאלו, הציירת המקסיקנית המפורסמת, עברה בחייה קשיים רבים.

פרידה חלתה בילדותה במחלת הפוליו ומאוחר יותר הפכה נכה כתוצאה מתאונת דרכים וסבלב מפיברומיאלגיה פוסט-טראומתית..

למרות הקשיים הפיזיים, ניתוחים אינ-ספור וחיי כאב מתמיד, הפכה לאחת מהציירות המפורסמות והידועות בעולם.

זהו סיפורה של אישה מרתקת, שתרמה לעולם את האמנות המיוחדת שלה - חייה הסוערים, המסעירים והכואבים מתבטאים ביצירותיה הצבעוניות יוצאות הדופן.

 

"רגליים עבור מה אני צריכה אתכן, אם יש לי כנפיים לעוף" (פרידה קאלו)

עוד על פרידה קאלו ...
 
הלן קלר (Hellen Keller) - סופרת ומחנכת וגם עיוורת-אילמת
הלן קלר | חיים חיוניים בלי גבולהלן קלר איבדה את מאור עיניה ושמיעתה בעקבות מחלה קשה בגיל צעיר מאוד (19 חודשים).

בעזרת הסובבים אותה, מורתה המיוחדת אן סאליבן ובעיקר בעזרת האופטימיות הגדולה שלה והאמונה שהכל אפשרי הפכה להיות סופרת מפורסמת ולוחמת חשובה לטובת רווחתם של החלשים בחברה.

 

"שלח עיניך לאור השמש ולא תראה את הצללים" (הלן קלר)

עוד על הלר קלר ...
 
איימי מולינס (Aimmee Mullins) - אצנית אולימפית, דוגמנית מצליחה, שחקנית ומרצה וגם - קטועת שתי רגליים

מרחב בריאה | חיים חיוניים בלי גבול | איימי מולינסאיימי מולינס איבדה את שתי רגליה (מעל הברך) עוד כתינוקת.

היא למדה ללכת על פרוטזות וגם ... לרוץ איתן ולהפוך לאלופה אולימפית.

 

"בכל אחד מאיתנו קיים משהו נדיר ורב-עוצמה להציע לחברה, יכולתו של האדם להסתגל היא הנכס הגדול ביותר שלנו" (איימי מולינס)

 

עוד על איימי מולינס ...
 
ג'ון וילסון (John Wilson) - מחנך, פילנתרופ ויזם וגם ... עיוור

מרחב בריאה | חיים חיוניים בלי גבול | ג'ון וילסוןג'ון וילסון נולד בבריטניה בשנת 1919, כשהיה בן 12 התעוור כתוצאה מתקלה בזמן שיעור כימיה.

 

וילסון לא ראה את התקרית כאסון. "כבר אז לא ראיתי בכך טרגדיה", אמר.
הוא ידע שיצטרך לחיות כך כל חייו ולא היתה לו שום כוונה לחיות חיים חלקיים.

 

 

 

עוד על ג'ון וילסון ...
 
אנדרו פוטוק (Andrew Potok) - צייר וסופר וגם ... עיוור

מרחב בריאה | חיים חיוניים בלי גבול | אנדרו פוטוקאנדרו פוטוק היה צייר מחונן שאיבד את ראייתו בהדרגה בעקבות מחלה.

 

בעוד יכולתו לראות התדרדרה, קרה משהו אחר: הוא הבין שהוא יכול לצייר במילים טוב ממש כפי שיכול לצייר בצבעים.

 

"חשבתי שאדרדר מטה לתחתית התהומות ואשקע בבוץ, אבל החירות שלי צצה בדרך קסם" (אנדרו פוטוק)

 

עוד על אנדרו פוטוק ...
 
קרוליין קייסי (Caroline Casey) - יזמת ואשת עסקים וגם ... עיוורת

מרחב בריאה | חיים חיוניים בלי גבול | קרוליין קייסיקרוליין קייסי נולדה עיוורת בגלל לבקנות של עדשת העין (תופעה תורשתית).
את שנות ילדותה עברה כשהיא לא ממש יודעת שהיא עיוורת. הוריה נהגו בה כילדה רגילה והיא האמינה שכך נראה העולם.

 

רק כשהגיעה לשנות בית הספר המאוחרות הבינה את המגבלה שלה.

 

"אני שואפת לפקוח את עיניהם של הרואים ולאפשר להם לראות את הפוטנציאל הגלום באנשים בעלי מוגבלויות ונכויות" (קרוליין קייסי)

 

 

עוד על קרוליין קייסי...